Skip to content Skip to footer

Pedeset mladih ljudi Kantona Sarajevo primilo je zaslužena priznanja za vrhunska dostignuća.

U sklopu projekta BigBang Challenge Kanton Sarajevo pedeset mladih i uspješnih osoba ponijelo je titulu heroja i heroina generacije, a sve zbog svojih rezultata i aktivizma kojim kontinuirano doprinose zajednici.

BIGBANG CHALLENGE

Projekat BigBang Challenge je platforma koja već treću godinu prepoznaje nove lidere i liderice među mladima te predstavlja i ističe inspirativne zvijezde iz komšiluka. Upravo oni svakodnevno postižu svjetske rezultate, ali i inspirišu druge da krenu putem razvoja i napretka.

Publika i stručni žiri sačinjen od medijskih kuća Oslobođenje, Magazin Gracija, Akta, Media Marketing glasali su i odabrali nositelje priznanja iz kategorija Sport, Nauka i obrazovanje, Umjetnost i kultura, Muzika, Poduzetništvo i startup, Ekologija, Mediji, Građanski aktivizam i Evropski put.

Okupljeni u BKC-u Sarajevo lideri i liderice imali su priliku, pored uručenih priznanja, poslati i svoje poruke na čemu moramo raditi za našu zajedničku bolju budućnost.

Ovaj projekat su bezrezervno podržali i Vlada KS-a, Ministarstvo za sport i kulturu KS-a, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Fondacija za scenske, likovne i muzičke umjetnosti i Bosanski kulturni centar Sarajevo.

 

Godina2022OrganizatoriNGO Radio Kameleon, Colosseum & KulturaMediaShare